Hotelmerk The Usual Opent in April in Rotterdam en Groeit Snel Verder

Het nieuwe hotelmerk The Usual krijgt komende tijd meerdere locaties.

In april 2024 opent het in Rotterdam, enkele maanden daarna in Brussel en in 2025 in Antwerpen. Het hotelconcept zal ook nog verder in Europa uitgerold worden. The Usual is een innovatief hospitality concept, waar nagedacht is over esthetiek, kwaliteit en duurzaamheid. Een hybride designhotel, zoals de oprichters het zelf noemen.

The Usual's Standard bedroom

Het nieuwe hotelmerk The Usual krijgt komende tijd meerdere locaties. In april 2024 opent het in Rotterdam, enkele maanden daarna in Brussel en in 2025 in Antwerpen. Het hotelconcept zal ook nog verder in Europa uitgerold worden. The Usual is een innovatief hospitality concept, waar nagedacht is over esthetiek, kwaliteit en duurzaamheid. Een hybride designhotel, zoals de oprichters het zelf noemen.

DUURZAME KEUZES

Alles draait bij The Usual om duurzame keuzes - of dat nu gaat om de bouw van het hotel of de ervaring van de gast. Het concept wil zo min mogelijk negatieve impact hebben op mens en milieu. Gasten kunnen elkaar ontmoeten onder het genot van een croissant en FairChain koffie, een goede daghap of met elkaar in contact komen tijdens events, livemuziek, workshops, en talks. De eigenaren werken nauw samen met lokale ondernemers voor het bieden van lokale smaken, maar het hotel is ook een plek voor vergaderruimtes, hybride werkplekken en mindgym.

Het concept wordt ook verder in Europa uitgerold, met goed bereikbare locaties in stadscentra, vlak bij de hotspots die de stad te bieden heeft.

De keuzes voor leveranciers en partners is ook gebaseerd op duurzaamheid. Zo kunnen bijvoorbeeld de matrassen aan het einde van de levensduur worden hergebruikt in nieuwe bedden. De wastafels en wc's bestaan uit waterdicht houtcomposiet, wat zorgt voor minder impact op het milieu.

'Er wordt naar verwachting 40% water per gast bespaard'

De kranen en douchekoppen in The Usual besparen naar verwachting tot wel 40% water per gast. The Usual denkt graag op een verbindende manier en ziet partners en leveranciers ook als buren. Denk bijvoorbeeld aan de koffieboeren die samenwerken met koffieleverancier Moyee, of de mensen die schoon drinkwater krijgen via het watercompensatieprogramma van de MadeBlue Foundation.

GASLOOS HOTEL

The Usual heeft de ambitie om de hospitality industrie uit te dagen. Bij de verbouwing voldoen ze aan hoge milieueisen en werken ze toe naar duurzame standaarden op het gebied van isolatie en energievoorziening. Zo is het eerste hotel in Rotterdam gasloos en kopen ze gecertificeerde energie in van Nederlandse windmolens.

Ten slotte krijgen de hotels waar mogelijk gedeeltelijk groene daken, beplant met een mix van kruiden en sedum mos, een insectenhotel en nesten voor vogels en vleermuizen. Verder is een deel van de vloer in de gemeenschappelijke ruimtes gemaakt van gerecycled plastic. The Usual biedt verschillende type accommodaties voor verschillende behoeften, variërend van Pods en Long-Stay Apartments tot ‘The Usual’ hotelkamer.

TOEKOMSTBESTENDIG HOTELCONCEPT

TOEKOMSTBESTENDIG HOTELCONCEPT

The Usual is opgericht door een groep non-traditionele hospitality experts met gedeelde ervaring bij o.a. citizenM, The Hoxton, Bunk Hotels en Sircle Collection. Zij presenteren een toekomstbestendig hotelconcept dat mens en milieu verbindt. Dat doen ze door de milieu-impact van hun activiteiten inzichtelijk te maken en waar mogelijk te verkleinen. 

Rotterdam Westblaak
;
Keep me in the loop

*By signing up, you accept our Terms & policies

Languages